Seriál Letních pohárů Českého volejbalového svazu, což jsou vlastně neoficiální mistrovství republiky mládeže 2021, už odstartoval i pro dívčí kategorie. Jako první se konal Letní pohár ČVS mladších žákyň (ročníky narození 2008 a mladší) v Mělníku a Bílovci.


Finálového turnaje Východ se zúčastnilo deset kvalifikovaných týmů včetně VK Prostějov. A talentované Hanačky si v bílovecké hale vedly skvěle, když na konci dvoudenních zápasových bojů obsadily třetí místo! Získaly tak bronz za vítězným Zlínem i stříbrným Dolním Újezdem a před čtvrtým KP Brno i dalšími šesti družstvy.
„Myslím, že si to holky parádně užily. Jak už jsem říkal předem, výsledky pro nás nebyly rozhodující, na druhou stranu každý by měl chtít přirozeným způsobem vyhrát jakékoliv sportovní utkání. Proto zavládla radost, že se našim děvčatům hodně dařilo. Všechny týmy si zahrály spoustu kvalitních střetnutí a my jsme domů odjížděli s medailovou odměnou,“ zhodnotil spokojený šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák, jenž na turnaji vedl prostějovské mladší žákyně společně s Adélou Kocourkovou. (son)

 

Letní pohár ČVS 2021 mladších žákyň
Konečné pořadí Východ: 1. KCM Zlín, 2. Dolní Újezd, 3. VK Prostějov, 4. KP Brno, 5. Sokol Bedřichov, 6. TJ Ostrava, 7. Sokol Pardubice, 8. Sokol Frýdek-Místek, 9. ŠSK Bílovec, 10. Volejbal Vyškov.
Konečné pořadí Západ: 1. EMĚ Mělník, 2. TJ Kralupy nad Vltavou, 3. KCM Liberecký II, 4. VK Hronov, 5. Kometa Praha, 6. VK Jirkov, 7. Slavia Hradec Králové, 8. Volejbal Ústí nad Labem, 9. Chomutov, 10. KCM Liberecký I.