Jedna z nejlepších současných volejbalistek ČR, bývalá opora VK Prostějov a blokařka mistrovské Dukly Liberec z uplynulé sezóny Veronika Trnková znovu opouští českou UNIQA extraligu žen. Národní reprezentantka přestoupila ze severočeského klubu do italského Volley Club Řím.

„Prosakovaly různé zvěsti, nabídek jsem měla dost. Řecko se dostalo jako jasná věc i do televize, což značilo, že jsem o tom opravdu vážně uvažovala. Nabídka z Itálie přišla za minutu dvanáct a pak jsem zažila pár opravdu těžkých dní i nocí. Rozhodnutí nebylo úplně jednoznačné. Když mi to můj agent Martin Kubišta volal, vzbudil mě z mé odpolední siesty na soustředění v Prostějově. Byla jsem v šoku a asi hned neprojevila dostatečnou radost. Trochu jsem se lekla, celkem přirozeně začala mít pochyby, jestli mám na to hrát nejlepší ligu na světě. Hodně jsem se radila s Giannisem Athanasopoulosem, on mi nakonec dodal odvahu,“ přiblížila Verča Trnková svůj odchod na Apeninský poloostrov do prestižní Serie A.

Olymp Praha částečně vynahradil nedávnou ztrátu klíčových opor ziskem své odchovankyně a někdejší tahounky, neboť do PVK se vrací univerzálka Lucie Kalhousová. Ve švýcarském VBC Val de Travers působila jediný rok, nyní je zpátky v tuzemské metropoli.

Ke dvěma dalším změnám došlo v kádru KP Brno. Mladá reprezentační nahrávačka Květa Grabovská jde na své první zahraniční angažmá do německého VC Wiesbaden, zatímco do Králova Pole zamířila členka slovenského nároďáku, smečařka Simona Jelínková ze Slávie EU Bratislava.