V koronavirem těžce zkoušené současné době není vůbec jednoduché udržet děti a mládež u organizovaného sportování, zvlášť když jej vláda ČR společně s hygieniky za poslední rok a půl opakovaně na dlouhou dobu zakazovala.

Šéftrenér volejbalových mládežnic VK Prostějov však na tenhle nepříjemný fakt nijak přehnaně nežehrá. „Samozřejmě jsme i v souvislosti s vynucenými pauzami přišli o některé mladé hráčky, jež se rozhodly za dané situace nepokračovat, ale můžu říct, že jich naštěstí nebyl nijak moc vysoký počet,“ přemítal Aleš Novák.

Už před nástupem covidu se prý občas stávalo, že určitá děvčata nechtěla plnit jeho vyšší nároky ohledně přípravy či utkání a proto raději zvolila odchod z vékáčka. Takových případů však podle zkušeného lodivoda postupně ubývá.

„Navíc jsem zaregistroval jednu pozitivní změnu. Zatímco dřív tyhle zmíněné holky skončily většinou s volejbalem úplně, teď mnohdy přecházejí do TJ OP Prostějov. A než se sportem definitivně seknout, tak je rozhodně lepší místo budování vrcholové kariéry hrát dál alespoň na výkonnostní úrovni,“ zmínil Novák důležitý faktor setrvání u aktivního a zdravého způsobu života.