Úvodní týden závěrečné přípravy na blížící se mistrovství Evropy žen 2021 má za sebou reprezentace volejbalistek Slovenska, jejíž pevnou součástí je hráčka VK Prostějov Karolína Fričová.

Jak už jsme informovali, tým SR měl po předchozím volnu sraz 10. července v Popradu. Dorazilo všech devatenáct nominovaných plejerek včetně jednadvacetileté smečařky, kterou v hanáckém klubu čeká už třetí sezóna. Nejprve si však bude plnit radostné povinnosti v nároďáku.

„Samozřejmě bych byla velice ráda, pokud bych se i pro evropský šampionát dostala do užší nominace. Nechyběla jsem na minulém ME předloni v domácím prostředí, což byl super zážitek. Teď věřím, že z vyrovnané základní skupiny v Chorvatsku můžeme zabojovat o postup do play-off,“ řekla Kája Fričová v dřívějším exkluzivním rozhovoru pro Večerník.

Nyní tedy již znovu polyká tréninkové dávky směrem k letošnímu turnajovému vrcholu. „Po první části této repre sezóny jsme měli dlouhou měsíční pauzu, ale věřím, že během nějakých dvou týdnů se vrátíme do dřívější formy. Naším cílem na EuroVolley je aspoň zopakovat postup ze skupiny, což se nám povedlo minule v roce 2019. Zároveň se chceme posouvat nahoru ve světovém žebříčku a tím usilovat o postup na mistrovství světa 2022,“ řekl hlavní kouč Slovenek Marco Fenoglio.

Italský stratég ovšem musí oželet pomoc blokařské opory Niny Herelové, v minulosti výrazné tahounky prostějovského mančaftu z dob jeho největších úspěchů. „Ninu delší dobu trápí problémy s kolenem. A mě mrzí, že se nestihla dát zdravotně do pořádku. Je to pro náš tým ztráta, ale sport takové věci přináší,“ pravil Fenoglio smířeně.