Co do početnosti bylo trenérské obsazení u mládežnických volejbalistek VK Prostějov v předchozích letech spíš skromnější. Situace se však poslední dobou postupně zlepšuje.


„Do vedení našich nadějí zapojujeme čím dál víc bývalých hráček vékáčka, jež z různých důvodů ukončily už jako hodně mladé aktivní kariéru a samy projevily zájem začít trenérskou dráhu. Vypomáhají také některé maminky talentovaných prostějovských děvčat,“ prozradil šéfkouč mládeže VK Aleš Novák.
V závěru uplynulé fáze přípravy se od 10. června musel obejít bez jedné ze stabilních kormidelnic Solange Soares, která v ten den odletěla na dovolenou domů do rodné Brazílie. „Za Soli zaskočil Luboš Petráš, protože tým žen měl v tu dobu již po své společné přípravě,“ informoval Novák.
Pro novou sezónu 2021/22 má obsazeny veškeré trenérské posty u jednotlivých výběrů hanáckého klubu od juniorek až po přípravku. „Jen se musíme až někdy do poloviny září obejít bez nové vítané posily Zdeňka Sklenáře, který dělá týmového manažera a statistika mužské reprezentaci ČR, s níž absolvuje letošní mistrovství Evropy. Teprve potom dorazí do Prostějova,“ upřesnil Novák.