Přelom června a července bývá v ČR každoročně nabitý beachvolejbalovými turnaji, ani letošek po covidem opožděném startu sezóny 2021 nebyl výjimkou. Na písku přitom bojovaly tři zástupkyně našeho regionu.

Prostějovská rodačka Tereza Baláková (v šestkovém volejbalu hráčka TJ OP, donedávna i extraligového VK PV) dosáhla na dvou akcích Českého poháru žen totožného umístění na sedmnácté příčce, leč se dvěma různými parťačkami. V Praze na Strahově nastoupila s tamní Terezou Francovou, v Opavě do silněji obsazeného tříhvězdičkového klání ČP vyrukovala po boku jiné Pražanky Lucie Šauerové. V obou případech z toho bylo jedno vítězství a jedna porážka v základní skupině, tím postup do úvodního kola play-off a tam těsná prohra 1:2, tedy vyřazení.
Ženský pohárový podnik v Opavě absolvovala také další plejerka TJ OP Prostějov Kateřina Muzikářová. Společně s Veronikou Gistrovou z Křenovic úspěšně prošly kvalifikací, načež podlehly v obou zápasech své skupiny hlavní soutěže a obsadily tak dělenou pětadvacátou pozici.
Na Český pohár kadetek do Prahy – Pankráce se vydala mladá naděje VK Prostějov Nikola Linhartová. Ve dvojici s brněnskou Rozálií Pařenicovou se díky třem výhrám (jedné hladké a dvěma vydřeným) doslova prokousaly z kvalifikace do hlavní soutěže, kde ve skupině po dvou remízách a jedné porážce proklouzly i do play-off. V jeho čtvrtfinále už na soupeřky nestačily, ovšem konečný pátý post se stal velice pěknou odměnou celodenní dřiny.

ČESKÝ POHÁR ŽEN – PRAHA STRAHOV
Výsledky – základní skupina G: Baláková, Francová – Fixová, Selicharová 0:2 (-17, -17), Baláková, Francová – Hemerová, Kučerová 2:0 (15, 8). 1. kolo play-off: Baláková, Francová – A. Pavelková, K. Pavelková 1:2 (-18, 13, -9).
Konečné pořadí: 1. Kulhánková, Pospíšilová, 2. J. Honzovičová, Šulcová, 3. Břínková, Neuschaeferová, 4. Pluhařová, N. Honzovičová, 5. Skopová, Dominiková a Fixová, Selicharová a Ročková, Příhodová a Dostálová, Davidová, 17. Baláková, Francová atd.
ČESKÝ POHÁR KADETEK – PRAHA PANKRÁC
Výsledky – kvalifikace, skupina E: Linhartová, Pařenicová – Zápotocká, Opriš 2:0 (5, 4), Linhartová, Pařenicová – Císařová, Malivánková 2:1 (-20, 15, 10). Kvalifikace, play-off: Linhartová, Pařenicová – Benešová, Orbanová 2:1 (15, -19, 0). Hlavní soutěž, skupina B: Linhartová, Pařenicová – Staňková, Entlicherová 1:1 (-14, 9), Linhartová, Pařenicová – Janočková, Kubištová 0:2 (-14, -11), Linhartová, Pařenicová – Svobodová, Krčmářová 1:1 (13, -18). Hlavní soutěž, čtvrtfinále: Linhartová, Pařenicová – Hrubanová, Hanzelková 0:2 (-11, -8).
Konečné pořadí: 1. Mrkvičková, Báčová, 2. Hudečková, Rudická, 3. Hrubanová, Hanzelková, 4. Hemerová, Turková, 5. Linhartová, Pařenicová a Westphalová, Friedlová a Janočková, Kubištová a Ebertová, Selicharová atd.
ČESKÝ POHÁR ŽEN – OPAVA
Výsledky – kvalifikace: Muzikářová, Gistrová – Hrobárová, Němčíková 2:0 (18, 16). Hlavní soutěž – skupina B: Muzikářová, Gistrová – Šeredová, Komárková 0:2 (-14, -12), Muzikářová, Gistrová – Kadeřábková, Beranová 0:2 (-18, -17). Hlavní soutěž, skupina G: Baláková, Šauerová – Šritterová, Šimonovská 2:0 (10, 10), Baláková, Šauerová – Lorenzová, Hynková 0:2 (-18, -17). Hlavní soutěž, 1. kolo play-off: Baláková, Šauerová – Šmídová, Trunečková 1:2 (15, -19, -11).
Konečné pořadí: 1. Kubíčková, Kvapilová, 2. Štochlová, Williams, 3. Kulhánková, Pospíšilová, 4. Dunárová, Resová, 5. Šeredová, Komárková a Svozilová, Voznicová a Honzovičová, Šulcová a Šťastná, Stará, 17. Baláková, Šauerová, 25. Muzikářová, Gistrová atd.