Více než dvouměsíční týmové volno končí volejbalistkám VK Prostějov, jež ve středu 4. srpna vstoupí do společné přípravy na příští sezónu 2021/2022. Pod vedením (staro)nového kouče Miroslava Čady, asistenta trenéra Lubomíra Petráše, kondiční specialistky Solange Soares i dalších členů realizačního týmu půjde o to nachystat hanácké družstvo natolik dobře, aby se následně povedl plánovaný návrat do horní poloviny extraligové tabulky.

Na startu letního přípravného období bude dvanáct ze čtrnácti členek obměněného hráčského kádru: nahrávačka Klára Dvořáčková, blokařky Raquel Lööf da Silva, Kateřina Kvapilová, Petra Kožoušková a Zuzana Dostálová, smečařky Martina Michalíková, Michaela Smolková a Simona Marešová, univerzálky Gabriela Kopáčová a Michaela Beránková i libera Adéla Stavinohová a Andrea Píchalová.

„Chybět budou jen nahrávačka Simona Bajusz a smečařka Karolína Fričová, protože mají reprezentační povinnosti a s nároďákem Česka, respektive Slovenska je čeká start na mistrovství Evropy. Se všemi ostatními holkami počítáme normálně od prvního dne, a to včetně Kopy. Po dubnové operaci nohy podstoupila úspěšnou rehabilitaci u pana doktora Poláka, je schopná se naplno zapojit. I ostatní děvčata jsou zdravotně v pořádku,“ potěšeně konstatoval Miroslav Čada.

Tréninkový plán je oproti předchozím letům částečně odlišný nejen přesunem ze Sportcentra DDM do Národního sportovního centra PV. „Důležitým rozdílem se stane také fakt, že po dlouhé době pojedeme na soustředění mimo Prostějov. Konkrétně strávíme pět dnů od 19. do 24. srpna v Karlově pod Pradědem, kam každoročně jezdí na kemp naše mládežnice. Tentokrát do Jeseníků vyrazíme i my s ženami, azyl najdeme stejně jako klubové naděje v hotelu Kamzík. Jeho majitelem je můj bývalý student, tím pádem se můžeme těšit na výborné podmínky k práci,“ prozradil Čada.

Jinak platí, že Hanačky budou od začátku přípravy kombinovat kondiční i herní zátěž. „V úvodu samozřejmě převáží fyzička a posilovna nad volejbalem, ale ten poměr se bude během prvních šesti týdnů postupně vyrovnávat a následně otáčet. Poslední dva týdny před zahajovacím střetnutím extraligy pak již věnujeme téměř výhradně hře. Hodně prostoru při trénincích dostane Luboš Petráš podobně jako během naší dřívější spolupráce u áčka. A o kondiční věci se postará Soli Soares,“ upřesnil zkušený lodivod.

Napevno domluvená už je v tuhle chvíli účast na třech přípravných turnajích: 28. a 29. srpna v Přerově, 10. a 11. září v Brně a 17. a 18. září generálka v Olomouci. „Kromě toho si operativně domluvíme přátelské zápasy na takové termíny, kdy budeme potřebovat. Jasným cílem je jít 25. září do ligové premiéry doma proti Šternberku v co nejlepší formě,“ zdůraznil Miroslav Čada.