Tradiční náplň měl úvodní trénink volejbalistek VK Prostějov v zahájené společné přípravě na novou sezónu 2021/22. Největší rozdíl oproti minulosti spočíval v tom, že se tým ke středečnímu prvnímu srazu po dovolené sešel v hale Národního sportovního centra Prostějov, tedy ve svém novém domácím prostředí.

Jinak vše probíhalo standardním způsobem. Nejprve sportovní ředitel a znovu i hlavní kouč Miroslav Čada představil hráčkám všechny členy realizačního týmu, kteří dorazili v kompletním složení. Tedy trenér Lubomír Petráš, asistentka trenéra a kondiční specialistka Solange Soares, asistent trenéra a statistik Jakub Krčmař plus nový masér Marek Roba.

Následoval přísun těch nejdůležitějších informací ohledně programu nadcházející přípravy, fungování v NSC Prostějov, cílů i ambicí pro nadcházející ročník a celkových představ o pracovním nasazení vyžadovaném od každé členky vékáčka.

Po zodpovězení několika věcných dotazů ze strany plejerek se pak šlo makat, byť napoprvé v trochu volnějším tempu. S tím, že intenzita zatížení se bude jako obvykle s přibývajícím časem zvyšovat. Většinu úvodní tréninkové jednotky přitom zabrala kondiční cvičení pod vedením „Soli“, zatímco Čada do náplně jen občas vstupoval motivačními hláškami.

Závěr obstaral půlhodinový výběh do lesoparku Hloučela, v čele skupiny Hanaček stanuli Luboš Petráš s Kubou Krčmařem. Nejprve se řešila přesná trasa z nového výchozího bodu, aby byla dlouhá tak akorát. Což se dle nijak strhaných výrazů děvčat po návratu zdařilo.