Během srpna každoročně vrcholí česká beachvolejbalová sezóna. Turnajům na písku se v této době ještě aktivně věnují dvě hráčky VK Prostějov, z nichž jedna dosáhla pěkného výsledku na jižní Moravě.  Šlo o juniorku Nikolu Linhartovou, která společně s brněnskou Adélou Žákovou vybojovala dělené páté místo na Letním poháru žen v Brně na tamní pláži Olympia.

Holky sice začaly hladkou prohrou s pozdějšími vítězkami celé akce, ale další dvoje soupeřky přesvědčivě porazily a prošly do čtvrtfinále, kde vypadly s nakonec bronzovými protivnicemi. Dvojice Linhartová - Žáková absolvovala také silněji obsazený Český pohár žen v Brně, kde postoupila z kvalifikace do hlavní soutěže, ovšem tam podlehla v obou svých zápasech a skončila na dělené sedmnácté příčce. Stejné umístění připsala i členka TJ OP Prostějov Kateřina Muzikářová, když v páru s Veronikou Gistrovou (Křenovice) zvládly obratem nepříznivého vývoje úvodní kolo, prohrály ve druhém s pozdějšími premiantkami turnaje a poté těsně vypadly hned na začátku oprav.

LETNÍ POHÁR ŽEN – BRNO

Výsledky – základní skupina A: Linhartová, Žáková – Příhodová, Ročková 0:2 (-15, -12), Linhartová, Žáková – Vohnoutová, Müllerová 2:0 (14, 15). Osmifinále: Linhartová, Žáková – E. Dražanová, T. Dražanová 2:0 (19, 14). Čtvrtfinále: Linhartová, Žáková – Gistrová, Fedorková 0:2 (-14, -14). Konečné pořadí: 1. Příhodová, Ročková, 2. Makovcová, Křížová, 3. Gistrová, Fedorková, 4. Zukalová, Přerovská, 5. Linhartová, Žáková a Vojkůvková, Drápalová a Koubová, Šimonovská a Valtrová, Pavelková atd.

ČESKÝ POHÁR ŽEN – BRNO

Výsledky – kvalifikace: Linhartová, Žáková – Pavelková, Janebová 2:0 (19, 18). Hlavní soutěž – 1. kolo: Linhartová, Žáková – Příhodová, Ročková 0:2 (-17, -14), Muzikářová, Gistrová – Šašková, Kovářová 2:1 (-16, 10, 11). 2. kolo: Muzikářová, Gistrová – Dunárová, Resová 0:2 (-9, -10). Opravy: Linhartová, Žáková – Křížová, Makovcová 0:2 (-13, -18), Muzikářová, Gistrová – A. Pavelková, K. Pavelková 1:2 (11, -18, -12). Konečné pořadí: 1. Dunárová, Resová, 2. Břínková, Širůčková, 3. Frommová, Šauerová, 4. Kulhánková, Pospíšilová, 5. Voznicová, Formánková a Šeredová, Komárková, 7. B. Adamčíková, Marková a Lorenzová, Hynková, ... 17. Linhartová, Žáková a Muzikářová, Gistrová atd.