Čtyři dny od úterý 17. do pátku 20. srpna trvalo soustředění volejbalistek VK Prostějov v Karlově pod Pradědem, tedy v malebném a tréninkově náročném prostředí Jeseníků. Bylo zaměřeno na nabírání i rozvíjení fyzičky, pro dvanáct zúčastněných hráček šlo o pořádnou zabíračku.

„Holky dostaly do těla tak, aby si musely opravdu máknout. Na druhou stranu jsme je při vysoké náročnosti nechtěli nijak strhat, takže veškerá příprava probíhala v rozumných mezích. Ideálně nám vyšlo počasí, což bylo pro častý pobyt venku důležité. A celkově jsme odtrénovali všechno tak, jak jsme chtěli, proto spokojenost,“ shrnul hlavní kouč žen vékáčka Miroslav Čada.

Vzápětí přiblížil, co konkrétně svěřenkyně absolvovaly. „Kruhové kondiční tréninky, běhání v terénu, posilování, několik horských túr a jeden herní trénink na hřišti pod širým nebem. Plus samozřejmě každodenní důkladnou regeneraci,“ přiblížil Čada. „Několikrát jsme vyrazili na kratší túry, jedna nejdelší potom obsahovala výstup na Praděd,“ upřesnil.

Ze zmíněných informací je zřejmé zaměření celého kempu. „Bylo to jednoznačně o kondici, ale také o přerušení stereotypu v probíhající přípravě, abychom dlouhé týdny i měsíce dál v sezóně netrávili pořád na jednom místě. Holky pobyly nějaký čas společně mimo své domovy a mohly se líp poznat, což určitě přispěje k utužení kolektivu, k vytvoření dobré party,“ zmínil Čada.

Skvělé zázemí měla hanácká výprava v Hotelu Kamzík, kde především po večerech využívala moderní vybavenosti tamní regenerační linky. „Únavu děvčata vyháněla v bazénu, vířivkách, saunách a dalším wellness zařízení, byla to hodně příjemná součást pobytu,“ pousmál se trenérský bard. „Taky jsme se ve čtvrtek odpoledne společně podívali na úspěšný vstup českých reprezentantek do mistrovství Evropy,“ prozradil.

V Karlově pod Pradědem chyběly právě jen dvě členky národních výběrů ČR a Slovenska, Simona Bajusz a Karolína Fričová. Nelehkou náplň soustředění splnilo dvanáct hráček: nahrávačky Klára Dvořáčková, Viktorie Nečasová, blokařky Raquel Löff da Silva, Kateřina Kvapilová, Petra Kožoušková, Zuzana Dostálová, smečařky Martina Michalíková, Michaela Smolková, univerzálky Gabriela Kopáčová, Michaela Beránková a libera Adéla Stavinohová, Andrea Píchalová.

„Řekl bych, že se tenhle tréninkový kemp skutečně vydařil na jedničku a pomůže nám ke kvalitní připravenosti na nový soutěžní ročník,“ uzavřel Miroslav Čada.