Koncem tohoto týdne měly prostějovské volejbalistky absolvovat první ze tří svých přípravných turnajů před novým soutěžním ročníkem 2021/22. Reálný program žen VK teď ale bude poněkud jiný.

„Na pátek 27. a sobotu 28. srpna jsme měli naplánovanou účast na turnaji v Přerově. Ten však byl zrušen, protože kromě domácího týmu a nás se měly zúčastnit ještě dva slovenské celky, které ovšem nemohou přicestovat. Tím pádem jsme na stejný termín hledali náhradní program,“ vysvětlil hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Záměr vyplnit vzniklou zápasovou díru se záhy povedl. „V pátek 27. srpna odpoledne od 15.00 hodin přivítáme v hale Národního sportovního centra Prostějov právě přerovské družstvo. Nepůjde o klasický přátelák, spíš o společný modelovaný trénink se cvičnými sety nebo jejich částmi,“ informoval Čada. „V sobotu 28. srpna dopoledne od 10.00 hodin pak nastoupíme znovu doma v NSC Prostějov proti Sokolu Frýdek-Místek. A tohle už bude normální přípravné utkání se vším všudy,“ navázal první lodivod a zároveň sportovní ředitel hanáckého klubu.

V sestavě budou ještě chybět obě národní reprezentantky Simona Bajusz a Karolína Fričová. „Všechny ostatní holky by měly nastoupit, i když záleží také na momentálním zdravotním stavu. Gábina Kopáčová postupně zvyšuje zátěž se zlepšujícím se stavem její operované achilovky, u dalších děvčat jsme průběžně řešili menší svalové potíže.“

Tréninková náplň Prostějovanek se po soustředění v Jeseníkách částečně změní. „V podstatě už za měsíc nás čeká první extraligový duel, proto v přípravě vedle pokračující práce na kondici logicky přidáme víc herních věcí. Aby vše probíhalo vyváženě vzhledem k blížícímu se startu sezóny,“ doplnil Čada.