Vinou zrušení původně plánovaného klání v Přerově odehrají prostějovské volejbalistky před vstupem do UNIQA extraligy ČR 2021/22 nakonec jen dva přípravné turnaje. Ten první se koná v pátek 10. a v sobotu 11. září v Brně (Sportovní hala Vodova).

„Neuskutečněnou přerovskou akci jsme myslím vhodně nahradili domácími přáteláky doma proti Zubřicím a Frýdku-Místku. V součtu s nadcházejícími dvěma turnaji v Králově Poli a potom v Olomouci určitě půjde o dostatečné zápasové vytížení, než zahájíme soutěž,“ konstatoval hlavní trenér žen VK Miroslav Čada.

Nejbližší prověrka na brněnské palubovce potrvá dva dny a hanácký tým během ní absolvuje tři střetnutí: v pátek navečer s domácím KP, v sobotu před polednem proti Slávii EU Bratislava a týž den odpoledne s Ostravou. „Kvalita soupeřů je velice dobrá, dva týdny před startem ligy optimální. Věřím, že nastoupíme v kompletním složení bez absencí a směrem k blížící se sezóně vyzkoušíme spoustu potřebných herních věcí. O výsledky zatím tolik nejde, ale přesto každé případné vítězství potěší a povzbudí,“ přemítal Čada.

Všechny duely turnaje se hrají klasicky na tři vítězné sety, výsledky se sčítají do konečné tabulky. „Rozhodně dáme příležitost všem členkám kádru, ať se v průběhu jednotlivých utkání prostřídají,“ doplnil kouč a sportovní ředitel v jedné osobě. 

 

Pátek 10. září: 17.00 hodin KP Brno – VK Prostějov, 19.00 hodin TJ Ostrava – Slávia EU Bratislava

Sobota 11. září: 9.30 hodin KP Brno – TJ Ostrava, 11.30 hodin VK Prostějov – Slávia EU Bratislava, 15.00 hodin VK Prostějov – TJ Ostrava, 17.00 hodin KP Brno – Slávia EU Bratislava