Volejbalistky VK Prostějov mají už třetí soutěžní ročník za sebou jinou kapitánku. Tentokrát se jí stala sedmadvacetiletá nahrávačka Simona Bajusz, nová letní posila Hanaček. Vůdčí roli jí přitom určil hlavní trenér Miroslav Čada. „U nás není zvykem žádná volba kapitánky hráčkami, jak tomu někdy bývá v jiných týmech kolektivních sportů. Tady vždy kapitánku vybíral kouč podle svého nejlepšího uvážení. A já jsem určil Simonu,“ oznámil staronový kouč.

„Nastupuje na klíčové nahrávačské pozici, čímž řídí hru celého mančaftu. Navíc je to česká reprezentantka, má dostatek zkušeností a pro důležitou úlohu i věk. Že je v kolektivu nová, to směrem k celé sezóně nehraje takovou roli. S holkama se vesměs zná, a podstatná je schopnost vést družstvo jak na hřišti, tak v kabině,“ vysvětlil svoji volbu ostřílený lodivod.

Svůj verdikt oznámil svěřenkyním včetně Bajusz před přípravným turnajem Grand Prix Brno 2021, kde si schopná volejbalová dirigentka odbyla o uplynulém víkendu svůj debut v nové roli. „Za takovou důvěru jsem ráda a budu ji chtít nezklamat tím, že holky povedu, co nejlíp zvládnu. Ale nebude to samozřejmě o mně, záleží na nás všech společně, na celém kolektivu,“ poukázala Simona Bajusz.

Připomeňme, že v minulé sezóně zastávala kapitánský post v áčku VK blokařka Michaela Jurčíková, která loni přišla z Frýdku-Místku a na jaře zamířila do belgického Charleroi. Před ní nosila pomyslnou pásku odchovankyně vékáčka Michaela Zatloukalová, jejíž kariéru přerušila mateřská pauza. Po jejím uplynutí aktuálně podepsala smlouvu v Přerově.