Do UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 vstoupí volejbalistky VK Prostějov doma proti TJ Sokol Šternberk. Los k nim tedy nebyl macešský, do cesty jim postavil jeden z papírově slabších celků soutěže. Na druhou stranu je jasně cítit určitá povinnost na vlastním hřišti zvítězit. Jestli to favoritky dokážou, se uvidí v sobotu 25. září od 17.00 hodin v hale Národního sportovního centra PV.

„Pro nás to hlavně psychicky nebude zrovna jednoduché utkání. Každý od nás očekává výhru, ideálně za tři body. Navíc premiérově nastoupíme v novém domácím prostředí, což s sebou může přinést další dávku nervozity. Přesto nelze mít samozřejmě jiný cíl než soupeře porazit a připsat si důležité první vítězství v nové sezóně,“ uvažoval kouč vékáčka Miroslav Čada.

V minulém ročníku nejvyšší tuzemské soutěže obsadily prostějovské ženy sedmé místo, zatímco Sokolky nakonec spadly až na poslední desátou příčku. Varovným mementem pro kolektiv VK však budiž trpká prohra s TJ poměrem 1:3 ve čtvrtfinále Českého poháru, jež loňské obhájkyně čtvrté pozice v KP připravila o účast v závěrečném turnaji Final Four.

„Není potřeba se zbytečně stresovat, na druhou stranu ani nezaškodí si na tenhle nepovedený zápas trochu vzpomenout. Pokud to zafunguje tak, abychom nic nepodcenili a uvědomili si silné stránky šternberského družstva, jedině dobře. Musíme být nachystaní na nesnadné překonávání tradičně obětavé obrany protivníka, na jeho velkou bojovnost,“ upozornil Čada.

Velice mladý kolektiv Sokola s údernou kapitánkou Luciou Herdovou na smeči nedávno doplnily další dvě posily ze Slovenska: nahrávačka Dominika Ramajová i blokařka Katarína Körmendyová. Zajímavostí je, že odchovankyně Prostějova na liberu Tereza Slavíková plní v teprve třiadvaceti letech roli nejstarší členky kádru!

„Mládí soupeřek nás nesmí ani trochu ukolébat. Jakmile dáte komukoliv šanci svým horším přístupem i výkonem, může ji okamžitě využít. Proto je potřeba, abychom od začátku až do

konce pevně šli za jasným cílem. To znamená vyhrát a získat tři body do tabulky,“ zdůraznil Čada směr, kterým se jeho mančaft v sobotním odpoledni vydá.

 

Co musí hygienicky splňovat fanoušci při vstupu?

Soutěžní zápasová premiéra v novém domácím prostředí čeká volejbalistky VK Prostějov. Ty se během léta přestěhovaly ze Sportcentra DDM do Národního sportovního centra Prostějov, v tamní hale poprvé nastoupí k mistrovskému duelu nejbližší sobotu proti Šternberku.

Český volejbalový svaz do uzávěrky tohoto článku ještě nezveřejnil přesná pravidla vstupu diváků do hlediště na zápasy UNIQA extraligy žen ČR 2021/22. Přesto je v podstatě jisté, že každý fanoušek bude muset splnit jednu z podmínek souvisejících s koronavirem a následně v ochozech dodržovat základní hygienická pravidla proti šíření tohoto viru.

Co vám tedy umožní zhlédnout na vlastní oči volejbalové duely ženského A-týmu vékáčka?

- buď mít negativní výsledek PCR testu na covid ne starší 7 dnů

- nebo mít negativní výsledek antigenního testu na covid ne starší 72 hodin

- či být očkován proti covidu a mít nejméně 14 dní od dokončení aplikace

- případně být po prodělaném onemocnění covidem ne déle než 180 dnů.

Ve všech těchto případech musí divák předložit platné potvrzení o alespoň jedné splněné podmínce při svém vstupu do haly.

Prostějovský volejbalový klub přeje svým příznivcům pevné zdraví a co nejvíc hezkých sportovních zážitků pod vysokou sítí při bitvách Hanaček na nové domácí palubovce!