Sobotní zápasové seance s vrcholovým volejbalem v hale Národního sportovního centra Prostějov pokračují. Devátého října od 17.00 hodin je tam na programu střetnutí 5. kola UNIQA extraligy ČR 2021/2022 mezi ženami VK Prostějov a Šelmami Brno.

Svěřenkyně kouče Čady oba dosavadní duely aktuálního ročníku soutěže na vlastním hřišti vyhrály (Šternberk 3:0, Olymp Praha 3:1), a tak bude nejbližší domácí souboj ve znamení hájení nové, dosud nedobyté pevnosti. „Samozřejmě chceme znovu zvítězit a neporazitelnost doma udržet co nejdéle,“ pousmál se hlavní trenér prostějovských volejbalistek Miroslav Čada.

Stejně jako všechny ostatní extraligové kluby i Jihomoravanky přes léto dost obměnily hráčský kádr, skončily některé ostřílené opory (například bývalé Agelky Helena Horká a Markéta Chlumská). Na soupisce sice zůstaly jiné zkušené tahounky Soňa Mikysková, Ivona Marková či Soňa Nováková, ale v posledních zápasech venku ani jedna z nich nenastoupila.

Sestava brněnského celku tak vypadala následovně: na nahrávce Radka Mokrá, na smeči Adéla Borovcová a Anna Komárková (případně Klára Faltínová), na bloku Lenka Podhrázká a Anna Širůčková (nebo Adéla Benediktová), na univerzálu Tereza Pluhařová (přestoupila z vékáčka) a na liberu Adéla Chevalierová. V tomhle složení svěřenkyně kouče Ondřeje Bouly vyhrály na půdě Přerova hladce 3:0, předtím však padly v Liberci jednoznačně 0:3 a na úvod sezóny neuspěly ani na Olympu Praha 2:3.

„Šelmy oproti minulým letům omladily, ale pořád mají dobrý tým. Podle mého názoru se řadí do skupiny družstev, která by měla bojovat o druhé až sedmé místo tabulky. Podobně jako minule s Olympem se dá asi očekávat těžké a vyrovnané utkání, které určitě můžeme vyhrát. Rozhodne úroveň našeho výkonu v porovnání s tím, co u nás předvede soupeř,“ zamýšlel se Čada.

 

Co musí hygienicky splňovat fanoušci při vstupu?

Soutěžní zápasová premiéra v novém domácím prostředí čeká volejbalistky VK Prostějov. Ty se během léta přestěhovaly ze Sportcentra DDM do Národního sportovního centra Prostějov, v tamní hale poprvé nastoupí k mistrovskému duelu nejbližší sobotu proti Šternberku.

Český volejbalový svaz do uzávěrky tohoto článku ještě nezveřejnil přesná pravidla vstupu diváků do hlediště na zápasy UNIQA extraligy žen ČR 2021/22. Přesto je v podstatě jisté, že každý fanoušek bude muset splnit jednu z podmínek souvisejících s koronavirem a následně v ochozech dodržovat základní hygienická pravidla proti šíření tohoto viru.

Co vám tedy umožní zhlédnout na vlastní oči volejbalové duely ženského A-týmu vékáčka?

- buď mít negativní výsledek PCR testu na covid ne starší 7 dnů

- nebo mít negativní výsledek antigenního testu na covid ne starší 72 hodin

- či být očkován proti covidu a mít nejméně 14 dní od dokončení aplikace

- případně být po prodělaném onemocnění covidem ne déle než 180 dnů.

Ve všech těchto případech musí divák předložit platné potvrzení o alespoň jedné splněné podmínce při svém vstupu do haly.

Prostějovský volejbalový klub přeje svým příznivcům pevné zdraví a co nejvíc hezkých sportovních zážitků pod vysokou sítí při bitvách Hanaček na nové domácí palubovce!