Svůj zápasový jízdní řád pro hlavní fázi soutěže už zná Český pohár žen 2021/22. Co v něm čeká volejbalistky VK Prostějov?

 

Ve druhém kole nastoupí 20. října od 17.00 hodin na palubovce prvoligového KP Brno B, jež postoupilo jako vítěz základní skupiny B, kde porazilo Ostravu B 3:0 i Nusle 3:1 a podlehlo Českým Budějovicím 1:3. Jde o zajímavý los tím, že úplně stejný vzájemný duel mezi rezervou Králova Pole a Hanačkami se měl odehrát v totožné fázi ČP loni na podzim, ale tehdy jej zrušila koronavirová výluka. A dál bez boje postoupil prostějovský tým.

 

„Věřím, že tentokrát se utkání normálně uskuteční a my bez nějakých problémů projdeme do čtvrtfinále. Vítězství nad béčkem Brna je pro nás samozřejmě povinností, hlavně nesmíme nic podcenit,“ pověděl kouč vékáčka Miroslav Čada.

V případě očekávaného postupu nastoupí jeho svěřenkyně ve čtvrtfinálovém dvojzápase proti některému z extraligových družstev, tahle střetnutí přijdou na řadu až během prosince a ledna. „Naším jedinými přáním je, abychom se vyhnuli papírově nejsilnějšímu Liberci, který vyřadit by bylo hodně těžké. Jinak věřím, že s kýmkoliv jiným můžeme reálně zabojovat o další postup,“ odtušil Čada.

Nejlepší čtyři kolektivy aktuálního ročníku Českého poháru žen absolvují v termínu 5. a 6. února 2022 závěrečný turnaj Final Four, jehož pořadatel vzejde z výběrového řízení.

 

ČESKÝ POHÁR ŽEN 2021/22 – LOS 2. KOLA

Středa 20. října, 17.00 hodin: Sokol Dobřichovice – Olymp Praha (19. 10., 19.00), Slavia Hradec Králové – Šelmy Brno, Madeta České Budějovice – KP Brno A, Sokol Šternberk – Sokol Frýdek-Místek (16. 11., 18.30), Volejbal Přerov – TJ Ostrava, KP Brno B – VK Prostějov