Necelý týden po hořké extraligové porážce 0:3 v Králově Poli se volejbalistky VK Prostějov měly do této brněnské čtvrti znovu vrátit. Na středu 20. října od 17.00 hodin tam bylo naplánováno střetnutí 2. kola Českého poháru žen 2021/2022 na hřišti KP Brno B, které se však koncem minulého týdne po dohodě obou klubů odložilo.

„Telefonovali mi v pátek z vedení brněnského týmu, že nemají v daném termínu volnou hale ve Vodově ulici a potřebovali by náš vzájemný pohárový zápas odsunout na pozdější datum. Což ještě musí schválit Český volejbalový svaz. Předběžně by nový termín měl být okolo půlky listopadu,“ prozradil Večerníku hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Poprvé od začátku sezóny tak jeho svěřenkyně čeká jediné utkání během celého týdne. „Pořádně potrénujeme, zapracujeme na ještě lepší sehranosti a zařadíme i trochu víc kondice. Budeme mít dostatek prostoru se co nejlépe připravit na další ligový souboj s Frýdkem-Místkem,“ nadhodil Čada.

Tři ze zbývajících pěti mačů druhého dějství ČP jsou na programu v průběhu tohoto týdne, zbývající dva až ve zmíněné polovině listopadu. Šestici postupujících doplní celky Dukly Liberec a UP Olomouc, jež byly mezi elitní osmičku automaticky nasazeny. Čtvrtfinálové dvojice se teprve budou losovat.

ČESKÝ POHÁR ŽEN 2021/2022

2. kolo, středa 20. října, 17.00 hodin: Sokol Dobřichovice – Olymp Praha (19. 10., 19.00), Slavia Hradec Králové – Šelmy Brno, Madeta České Budějovice – KP Brno A, Sokol Šternberk – Sokol Frýdek-Místek (16. 11., 18.30), Volejbal Přerov – TJ Ostrava, KP Brno B – VK Prostějov odloženo (nový termín bude stanoven).