Obdobím náročných střetnutí teď procházejí prostějovské volejbalistky. Další výzva z téhle kategorie přijde v sobotu 20. listopadu od 17.00 hodin, kdy nastoupí na půdě Šelem Brno. A ve 14. kole UNIQA extraligy žento bude přímý souboj o pátou příčku průběžné tabulky.

Jihomoravanky jsou totiž šesté o tři body za týmem VK, který v případě hladkého triumfu přeskočí. Což Hanačky samozřejmě nehodlají dopustit, naopak svým výsledkovým úspěchem dílčího charakteru by se samy mohly posunout aktuálním pořadím trochu výš.

„Podobně jako minulý týden na Olympu Praha nás čeká velice důležitý zápas takzvaně o šest bodů, jak se říká. Proto určitě chceme v Brně bodovat, a pokud se zadaří, tak i zabojovat o vítězství. Šelmy střídají lepší výkony s ne tak dobrými, ale my si musíme hledět především sami sebe. Šanci vyhrát budeme mít jedině tehdy, když zahrajeme kvalitně,“ řekl směrem k sobotnímu duelu hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada.

Na vlastní palubovce v prvním vzájemném utkání této sezóny porazily jeho svěřenkyně své nadcházející protivnice 3:0 (19, 20, 25), leč z větší části vůbec nešlo o jednoznačnou partii. Družstvo kouče Ondřeje Bouly, jež nedávno převzal klubový šéf Martin Gerža, dokázalo z celků horní poloviny soutěže dosud zdolat jediný – zato šlo o cenný skalp vedoucího Liberce (3:1). Naposledy podlehlo v derby na hřišti Králova Pole jasně 0:3.

Dravé kočky mají v kádru velezkušenou univerzálku Soňu Mikyskovou a ještě ostřílenější nahrávačku Soňu Novákovou, vedle stabilních blokařek Anny Širůčkové s Lenkou Podhrázkou se čím dál víc bodově prosazují smečařky Tereza Pluhařová (loni působila v Prostějově) a Adéla Borovcová. Post libera obsazuje Adéla Chevalierová, na dostatečně široké soupisce ještě figurují například Klára Faltínová, Anna Komárková, Radka Mokrá či Eva Beránková, sestra Michaely letos přestoupivší do VK.

Který ze dvou kolektivů lépe zvládne nejbližší mač, ten si dost pomůže do dalšího průběhu ligového ročníku.