Volejbalistky VK Prostějov se nadále musely obejít bez své první univerzálky i asistenta trenéra, kteří kvůli onemocnění koronavirem chyběli také při sobotním duelu na hřišti Šelem Brno.

Jak Gabriela Kopáčová, tak Lubomír Petráš byli pozitivně testováni na covid-19 metodou PCR, což znamená, že museli zůstat v domácí izolaci. Z té se dostanou během tohoto týdne, pokud jejich další test bude mít negativní výsledek.

„Za Luboše nadále zaskakuje Solange Soares, která to stíhá vedle svých povinností u mládeže, patří jí proto velký dík. Kopy samozřejmě dost chybí, pro ni je další zdravotní pauza tím nepříjemnější, že se už postupně dostávala do lepší formy. Ale nedá se nic dělat, musí počkat. Pravidla jsou daná,“ pokrčil rameny hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Dobrou zprávou je, že všechny ostatní jeho svěřenkyně zúženého hráčského kádru zůstávají zdravé. „Kromě menších problémů, ty průběžně řešíme za pochodu,“ upřesnil Čada, jenž k zápasu na jih Moravy vzal z juniorek libero Andreu Píchalovou a poprvé v téhle sezóně i smečařku či účko Simonu Marešovou.