PROSTĚJOV Hanácká volejbalová liga smíšených družstev a koronavirus? Tohle evidentně nebudou přátelé. Minulý ročník soutěže byl kvůli restrikcím z důvodu nákazy úplně zrušen, ten předchozí se povedlo dohrát jen v omezeném režimu. A aktuální sezóna s devatenácti zúčastněnými kolektivy už byla rovněž pozastavena.

Alespoň začátek HVL 2021/22 hrané tradičně v Prostějově však proběhl zdárně. Úvodní kolo bylo na programu 17. října, druhé 7. listopadu – a obě se podařilo kompletně absolvovat. Samozřejmě při dodržování tehdy platných hygienických nařízení, leč bez jakýchkoliv zápasových výpadků.

Do čela průběžného pořadí pronikl jeden z největších favoritů Našrot, za nímž se ve vyrovnaném čele tabulky seřadily s těsnými bodovými odstupy další silné týmy Sexmeralda, SK K2 a Vyškov. Dílčím překvapením je pátá pozice Premiéry před zatím až šestým TJ Haná Metal, dalším z favorizovaných celků. A ještě hůř je na tom osmý Glauber.

Každopádně pro tuto chvíli amatérští volejbalisté i volejbalistky bohužel dohráli, neboť třetí dějství plánované na 28. listopadu bylo odloženo. Zdaleka ne všichni aktéři Hanácké ligy totiž splňovali zpřísněné protiepidemické podmínky, tedy buď očkování, nebo prodělání onemocnění za posledního půl roku. Proto vedení soutěže rozumně přistoupilo k odkladu někdy na jaro.

Čtvrté pokračování plánované na 19. prosince by se ovšem mělo uskutečnit. „Pakliže nebudou zakázány hromadné akce, chtěli bychom čtvrté kolo normálně odehrát. Myslíme si, že je dostatek času a družstva mají možnost na danou situaci dle svého uvážení reagovat. Samozřejmě opatření se můžou ze dne na den měnit, s tím nic neuděláme. Ale naším cílem je všechna další kola odehrát v co největším počtu týmů,“ uvedla za vedení HVL Tereza Snášelová. 

 

DO RASTRU:

Hanácká volejbalová liga smíšených družstev 2021/22 – průběžné pořadí po 2. kole:

1. Našrot 23, 2. Sexmeralda Prostějov 23, 3. Sportovní klub K2 22, 4. Vyškov 20, 5. Premiéra 19, 6. TJ Haná Metal Prostějov 16, 7. Haluzáři 16, 8. Glauber 15, 9. VK Vrbátky 15, 10. Sokol I Prostějov 14, 11. VK Zámezí 12, 12. Zelená kometa 12, 13. Koblížci 9, 14. Reálka 9, 15. Fénix 9, 16. Kaktusáři 6, 17. Renegades 5, 18. Raubíři 5, 19. Smržice 3.