Český volejbalový svaz uspořádá v příštím roce Mistrovství Evropy ve volejbalu žen U17 a jedním z měst, ve kterých dojde k vybraným utkáním, bude také Prostějov. Svaz tak požádal prostějovské zastupitele o schválení dotace ve výši jednoho milionu korun.

„Žádost volejbalového svazu jsme řešili na svém posledním jednání. Jde o poskytnutí individuální dotace na jednorázovou akci z rozpočtu města Prostějova na rok 2021. Rozhodli jsme se dotaci udělit, snížili jsme ji ovšem na 800 tisíc korun,“ uvedl Jan Krchňavý, náměstek primátora Prostějova. „Požadovaná dotace by měla podpořit Mistrovství Evropy ve volejbalu žen U17 v roce příštím. Konkrétně by finance měly být využity na přípravu projektu, ubytování, stravování a pronájmy,“ okomentoval dotační možnost Jan Krchňavý, který má sportovní oblast ve městě na starost.

Zastupitelé a zastupitelky s návrhem radních poskytnout dotaci ve výši 800 000 korun souhlasili. Doporučující stanovisko v této věci dala také Komise sportovní Rady města Prostějova.