Na desetileté tažení volejbalistek VK Prostějov evropskou Champions League a následnou jednoroční epizodu UP Olomouc v základní části tohoto elitního klubového poháru letos navazují premiérovou účastí ženy Dukly Liberec. A v Lize mistryň 2021/22 zatím herně ani výsledkově nestačí.

V extrémně nabité skupině C nejprve podlehly na palubovce Dynama Moskva 0:3, aby teď v úvodním duelu na vlastním hřišti padly stejně hladkým poměrem s Gorgonzolou Novara po sadách 11:25, 16:25 a 19:25. Silný italský tým měl jasně navrch, byť jeho zpočátku výraznou převahu Severočešky postupně vyrovnávaly.

„Do utkání jsme nastoupili trochu nervózně. Nedařilo se nám na přihrávce, čímž byl poznamenán úvodní set. Potom jsme začali lépe přijímat soupeřovo podání a tím jsme se i celkově trochu zlepšili. Viděli jsme sílu také druhé šestky Novary, takže výborná volejbalová zkušenost pro děvčata. Jen škoda toho našeho špatného začátku, a že jsme se začali osmělovat tak pozdě. Přesto to byl dnes svátek volejbalu,“ zhodnotil liberecký trenér Libor Gálík.

Champions League žen, základní skupina C 2021/22 – průběžné pořadí po 2. kole: 1. Gorgonzola Novara (Itálie) 6, 2. Dynamo Moskva (Rusko) 5, 3. THY Istanbul (Turecko) 1, 4. Dukla Liberec (Česko) 0.