Jak už Večerník avizoval, první polovina vánočního týdne neznamenala pro volejbalistky VK Prostějov žádnou odpočinkovou selanku, právě naopak. V končící fázi přípravy před přesunem ke svátečním radovánkám musely skousnout náročnou dřinu.

V pondělí 20. i v úterý 21. prosince trénovaly dvoufázově, to znamená dopoledne i odpoledne. „Po herní stránce jsme se víc zaměřili na individuální činnosti ve skupinách rozdělených podle jednotlivých postů. Hodně prostoru pak dostala jak posilovna, tak různá kondiční cvičení včetně kruhových tréninků,“ stručně přiblížil asistent kouče prostějovských žen Lubomír Petráš.

Ve středu uzavřela program před Vánocemi jedna dlouhá přípravná jednotka. „Nejdřív jsme dali hodinu a čtvrt herní práce, potom jsme se přesunuli do fitka v letní hale. A protože holky makaly fakt zodpovědně, protáhl se celý trénink z plánovaných dvou a půl na tři hoďky,“ potěšil Petráše dobrý přístup svěřenkyň k závěru společné dřiny.

Nejčerstvější novinky z tábora Hanaček? Nová posila Klára Faltínová dostala během středeční herní seance nepříjemně balónem při blokování do palce ruky a vyvrátila si ho, ale rentgenové vyšetření naštěstí neukázalo žádné větší zranění. Michaela Beránková, jež právě s palcem dopadla nedávno o dost hůře, už dřela zejména na některých posilovacích strojích velmi poctivě. A s vidinou nejkrásnějších svátků roku doslova za dveřmi panovala v mančaftu skvělá nálada.

„Užijte si pohodové Vánoce, moc to nepřehánějte s jídlem ani pitím a v pondělí sedmadvacátého ahoj,“ řekl pak při loučení hráčkám i parťákům z realizačního týmu hlavní lodivod Miroslav Čada se svou typickou nadsázkou. V mezisvátečním období bude jeho kolektiv pokračovat čtyřmi tréninkovými dny od 27. do 30. prosince.