Vstup do nového kalendářního roku byl pro volejbalistky VK Prostějov zápasově nabitý i emocionálně turbulentní. Teď nastává určité uklidnění, které by mělo korespondovat i s nejbližším duelem 21. kola UNIQA extraligy žen ČR 2021/22. K tomu totiž přicestuje do haly Národního sportovního centra PV družstvo Šternberka, proti němuž se v sobotu 22. ledna od 17.00 hodin očekává jasná výhra.

 

Stačí nahlédnout do průběžné tabulky elitní české soutěže: vékáčko nasbíralo už osmatřicet bodů a je páté kousek za vyššími pozicemi, zatímco TJ získala jen šestnáct bodíků a figuruje na osmé příčce. Také oba dosavadní vzájemné zápasy ovládl favorit, doma 3:0 (12, 23, 13) a venku 3:1 (20, -24, 14, 13).

Na výsledcích je vidět, že úplně vyrovnaná byla vždy pouze jedna sada. A všechny ostatní přesvědčivě kontroloval prostějovský tým. Ten by měl teoreticky dominovat i nyní, zvlášť když se během minulého týdne dočkal posílení o slovenskou univerzálku Karin Šunderlíkovou.

Naopak Sokolky došly personálního oslabení. Jejich suverénně nejúdernější plejerku Luciu Herdovou si totiž stáhla k sobě Olomouc, opačným směrem putovala zdaleka ne tolik bodově produktivní Karin Lazárková. Přesto nelze svěřenkyně Jana Drešla podceňovat, velice mladý kolektiv sází na talent sester Zuzany a Nikoly Látalových, přínos dvou Slovenek Kataríny Körmendyové s Dominikou Ramajovou či prostějovské odchovankyně na liberu Terezy Slavíkové.

„Šternberk umí být nepříjemný a dokáže potrápit i favority, hlavně svou bojovností včetně obětavé obrany v poli. Nejen na tohle si musíme dát pozor, hrát naplno od začátku až do konce. Pokud podáme svůj standardní výkon, tak věřím, že bychom s tříbodovým vítězstvím neměli mít větší problémy,“ pohlédl směrem k sobotnímu měření sil kouč žen VK Miroslav Čada.