Covidová karanténa VK Prostějov nebyla v UNIQA extralize žen ČR prvním aktuálním případem. Ještě dříve do ní spadly volejbalistky Šelem Brno, které musely odložit dokonce již dva své duely.

Nejprve šlo o domácí střetnutí Jihomoravanek s Přerovem, jež bylo nejprve přeloženo ze soboty 15. ledna na pondělí 17. ledna a současně se jeho dějištěm nově stalo hanácké město. Vzápětí se však konala ještě druhá změna termínu, tentokrát až na pátek 4. února od 19.00 hodin. Přičemž přerovské místo konání zůstalo v platnosti…

V jednadvacátém kole nejvyšší tuzemské soutěže pak měly Šelmy absolvovat o uplynulém víkendu městské derby na hřišti Králova Pole. Rovněž tohle utkání ale měnilo své původní datum z 22. ledna na čtvrtek 17. února (18.00 hodin).

Kromě prostějovského a brněnského družstva se zbylých osm klubů ženské extraligy zatím drží mimo karanténní dosah koronaviru. Olomouc tak už ve čtvrtek smetla oslabený Frýdek-Místek 3:0, Zubřice z Přerova o den později podlehly Olympu Praha 0:3. A dnes je na programu televizní šlágr Ostrava vs. Liberec před kamerami ČT Sport.

Proběhne normálně podle plánu? A co další, 22. dějství soutěže v sobotu 29. ledna? Hrozba omikronových odkladů visí ve vzduchu.