Rovněž i novinku z řad prostějovské SPD už čtenáři Večerníku znají. Před měsícem jsme jako první zveřejnili, že u politické strany Svoboda a přímá demokracie dochází k výměně lídrů pro komunální volby v roce 2022. Jedničkou je vrahovický patriot Pavel Dopita, který si vyměnil místo s dosavadním lídrem Martinem Křupkou. Právě Dopita poslal redakci vyjádření o přípravách na komunální volby do zastupitelstva. Z materiálu vyjímáme to nejpodstatnější. „Na komunální volby se připravujeme pečlivě a dá se říct, že vlastně již od těch posledních. Lidé nás mohou potkávat na akcích i u petičních stánků, dáváme o sobě vědět v Radničních listech i na Facebooku.

Podle mě tyto komunální volby ale budou specifické v tom, že budou dle mého i určitým referendem o neschopné vládě. Občané se podívají na nová vyúčtování za plyn, pokud tedy v tu dobu nějaký bude, přeletí cenovky v obchodech, podívají se kolem sebe, aby zjistili, kdo ze známých chytil otevřenou tuberkulózu nebo žloutenku, a jediná možnost, jak dát najevo nesouhlas s tím, co uvidí kolem sebe, bude poslat strany pětikoalice tam, kam patří,“ poznamenal tak trochu svérázně Pavel Dopita. „My se na komunální úrovni zaměříme především na bezpečnost tak, jako jsme to dělali uplynulé čtyři roky. Náš návrh na bezdoplatkovou zónu nám smetl ze stolu Ústavní soud, ale není všem dnům konec. Podívejte se, co se děje ve velkých městech, jaké jsou problémy s ukrajinsko-maďarskými nepřizpůsobivými Romy. Sledujete tu snahu je přesídlit jinam, na Moravu, do menších měst? Za nás mohu říct, že budeme chtít ‚Náš‘ Prostějov podobných hrůz uchránit,“ uvedl nový lídr prostějovské SPD, který následně hodně podrobně odhalil jména dalších kandidátů strany do komunálních voleb v Prostějově. „Kandidátku máme na stole již asi dva měsíce, a přestože zatím není z centra potvrzená, neočekáváme žádné změny. Stavíme na osvědčené dvojici prostějovských zastupitelů Dopita - Křupka. Na třetím místě máme Radovana Kouřila, majitele autodopravy, ale zejména válečného veterána, chlapa do nepohody a věříme, že zejména silové složky se na něj budou s důvěrou obracet. Na čtvrtém místě nám jako růže mezi trním vystupuje Máša Komínková, kterou jste mohli dlouhé roky potkávat v butiku Paula mode. K ní budou mít blízko zejména ženy a podnikatelky. Čímž vidíte, snažíme se pokrýt všechny skupiny našich občanů. Především se ale snažíme dát dohromady úžasnou partu lidí, která táhne za jeden provaz. Na pátém místě je hudebník Radovan Moudrý, na šestém je Michal Krupík, na sedmém Kamil Frei, osmý Zdeněk Coufal, na devátém místě Honza Tabery a na desítce Pavel Smetana. Co mě obzvlášť těší, že i s náhradníky máme na kandidátce asi 40 lidí a další se nám každý týden hlásí. Poctivá práce pro lidi a upřímnost se vyplácí,“ prozradil pro Večerník Dopita s dodatkem, že cílem pro prostějovskou SPD v komunálních volbách bude zdvojnásobit současný počet dvou zastupitelů. „A co bude navíc, udělá mi velkou radost. Jako předseda oblastního klubu SPD si myslím, že na to máme!“ Co ale z výše uvedeného vyplývá je, že minimálně na předních příčkách není poslanec a prostějovský podnikatel Radim Fiala, místopředseda celého hnutí!

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 23. května