Jak Večerník již s předstihem informoval, Piráti na únorovém jednání zastupitelstva oznámili založení samostatného politického klubu uvnitř nejvyššího politického orgánu města, čímž vystoupili z koaličního uskupení Na rovinu! Už od té chvíle tedy bylo zřejmé, že vstoupí do komunálních voleb letos na podzim jako samostatný politický subjekt. A mají také nového lídra!

„Zahájení kampaně usilovně připravujeme a diskutujeme v rámci týmu. Do témat zařazujeme i podněty, které nám v průběhu let dodávali občané města. Přesný termín zahájení kampaně v Prostějově nemáme zatím stanovený. Ale určitě bude v souladu s oficiálním zahájením kampaně pro celou ČR,“ napsal Večerníku Jan Mochťák. Právě on povede prostějovské Piráty do podzimních komunálních voleb. K dalším jménům na kandidátce se ovšem nechtěl vyjadřovat. „Již nyní máme určena první místa kandidátky. Ale její oficiální zveřejnění lze očekávat až v nejbližších týdnech,“ uvedl pouze Jan Mochťák.

Současný prostějovský zastupitel za Piráty Petr Kapounek ovšem Večerníku přece jen poslal pár jmen, která se objevují na kandidátní listině této strany. Další v pořadí za Mochťákem je Petr Lysek, Petr Kapounek, Ondřej Moskal, Adéla Čečmanová a Filip Pecha.

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 23. května