O lídrovi pro komunální volby mají už jasno také prostějovští komunisté. Jejich předseda Ludvík Šulda Večerníku potvrdil, že prostějovskou KSČM povede do boje o hlasy voličů podnikatel Tomáš Kaláb. Krýt záda mu budou bývalí dlouholetí zastupitelé Josef Augustin s Ivanou Copkovou, kteří se po čtyřleté pauze opět zapojují do komunální politiky.

„V této chvíli na podrobnějších obrysech našeho volebního programu pracujeme, rádi bychom oslovili i prostějovskou veřejnost, aby nám s programem pomohla a sama si řekla, co je potřeba v našem městě změnit a s čím by potřebovala pomoci. Chceme jít do voleb jako zástupci širší levice v našem městě. To bude reflektovat i vlastní název kandidátní listiny. Co se týká volební kampaně, chceme se jednak soustředit na sociální sítě, ale i na kontaktní kampaň. Chceme být vidět, oslovit občany a vyvolat v nich zájem k volbám jít,“ svěřil se se Večerníku Ludvík Šulda, předseda Okresního výboru Komunistické strany Čech a Moravy v Prostějově.

A které osobnosti povedou prostějovské komunisty do komunálních voleb? „Na definitivní podobě kandidátní listiny se stále pracuje, v tuto chvíli máme jasno zcela určitě o čele kandidátky i dalších jménech v první desítce. Vedoucím kandidátem bude podnikatel Tomáš Kaláb, na druhém a třetím místě naleznete bývalé zastupitele Josefa Augustina a Ivanu Copkovou. V první desítce pak budou i dva současní zastupitelé Jaroslav Šlambor a Václav Šmíd, ale i další známé osobnosti našeho města z řad nestranické veřejnosti. V letošních volbách bychom chtěli nabídnout voličům skutečně levicové občany Prostějova, neboť jak ukázaly zkušenosti z nejvyšší politiky, skutečná autentická levice je v zastupitelských sborech třeba. Pokud totiž není, mohou si různé stranické slepence dělat, co chtějí, a to bez ohledu na zájmy nás občanů,“ míní Šulda.

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 23. května