Na zářijové komunální volby se pečlivě připravuje také prostějovská KDU-ČSL. Z vyjádření místopředsedy Městské organizace KDU-ČSL Petra Kousala vyplynulo, že lidovci jednali o možné širší koalici tří stran, tato možnost ale padla. „Přípravy na komunální volby pokračovaly v jednáních s politickými subjekty a osobnostmi města na možnosti vybudovat koalici na bázi osvědčené krajské spolupráce s TOP 09 a STAN. Avšak toto spojení se nám nepodařilo uskutečnit, neboť obě uvedené strany chtějí pokračovat na komunální úrovni při současném politickém  půdorysu. Další jednání pokračovala i s jinými politickými subjekty a osobnostmi, které se dosud v tomto volebním období neprezentovaly nebo byly politicky známé v předchozích letech,“ prozradil Večerníku druhý muž zdejších „lidovců“.

V úterý 31. května proběhne jednání rozšířeného Výboru Městské organizace KDU-ČSL o zástupcích v komisích rady města. „Tam bychom si chtěli prodiskutovat konečné přípravy na volební kampaň, kterou jsme ještě oficiálně nezahájili,“ přidal místopředseda Městské organizace KDU-ČSL v Prostějově.

Otázka samozřejmě padla i na první jména z kandidátní listiny pro komunální volby v Prostějově. „Definitivní jasno o podobě kandidátní listiny ještě nemáme. Právě výše uvedené jednání naší městské organizace přinese více světla. Určitě nebudou chybět naši zástupci v komisích města a další osobnosti, které se nám osvědčily již v minulém období. Čelo naší kandidátky bude výrazně omlazeno, protože lídrem bude náš předseda Tomáš Weber, výrazně v popředí nebude chybět ani náš mladý nový člen výboru, vysokoškolský pedagog Oto Přibyl. Na kandidátce nebude chybět ani mé jméno a bude tam i organizátorka Noci kostelů a členka našeho výboru Jana Tobolová, Pavel Polcr, jakožto ředitel Cyrilometodějského gymnázia, ZŠ a MŠ v Prostějově a Pavel Zástěra, kastelán na  zámku v Plumlově,“ vyjmenoval lidovecká esa Petr Kousal.

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 30. května