U aktuálně nejsilnějšího opozičního subjektu v prostějovském zastupitelstvu hnutí Na rovinu! je, co se týká personálního obsazení, známo zatím pouze to, že lídrem pro komunální volby bude opět Aleš Matyášek. „Kompletní kandidátní listinu máme téměř hotovou, ale zveřejníme ji až v pravý čas,“ sdělil Večerníku Aleš Matyášek, který pak popsal aktuální vývoj v hnutí. „Pro město Prostějov a jeho občany pracujeme kampaň – nekampaň.

Nejen pouze před volbami si totiž všímáme potřeb lidí, kteří se na nás obracejí, a my přenášíme jejich požadavky na radnici. Mohu zmínit podporu více než ročního úsilí rodičů o odstranění nástřiku titanu ze školních lavic. Určitě nezapadly ani naše požadavky na zastavení postřiků zeleně prostředkem Roundup, neboť v ulicích již lze vidět alternativní postupy. Velmi se zajímáme o podivné hospodaření městských lesů a ještě podivnější výměnu ředitele. Paní Blanku Dvořákovou, která se vyslovila kriticky k naší práci prostřednictvím vaší redakce, ujišťujeme, že jsme již pro město dokázali ledacos udělat a leccos prosadit,“ řekl Aleš Matyášek, který vzápětí své prohlášení konkretizoval. „Například jsme léta brzdili vytunelování městského majetku v centru a zabránili zbourání Společenského domu. Spoluprací s veřejností a se spolky jsme odvrátili zničení lesoparku Hloučela. Zastupitel Martin Hájek zajistil sběr použitých olejů z prostějovských domácností. Petr Ošťádal si posvítil na nezákonné praktiky při hospodaření s městskými byty a ušetřil řadě žadatelů o byt tisícovku z jejich peněženky. Tomáš Peka se zasazuje o prostějovské stromy, protože jim rozumí jako nikdo na radnici. Navrhl také přejmenování Reálného gymnázia na Gymnázium Otto Wichterleho. Já osobně jsem se aktivně účastnil přípravy projektu nového většího bazénu, jehož reálnost prokázala zpracovaná studie. Realizace byla bohužel současnou koalicí ANO, PéVéčko, ODS, ČSSD zastavena. Hrozí, že se v Prostějově opět plavat nebude. V souvislosti s bazénem také navrhujeme výstavbu atletického stadionu v sousedství aquaparku. Lze tím dosáhnout významné úspory prostředků a kooperace obou sportovních zařízení,“ uzavřel lídr hnutí Na rovinu!

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 30. května