Před třemi roky byla zvolena starostkou Kralic na Hané. V nastávajících volbách by svůj post ráda obhájila. Veronika Petrželová Bašná jde do voleb v čele kandidátky Společně pro Kralice. V městysi, kde se posledních voleb zúčastnilo hned devět kandidátek, to však jednoduché mít nebude.

Veronika Petrželová Bašná byla v uplynulých volbách do zastupitelstva zvolena jako nezávislá na kandidátce ANO 2011, a to zejména díky preferenčním hlasům. Původně totiž figurovala „až“ na pátém místě kandidátky. Bezprostředně po volbách v Kralicích na Hané působila jako místostarostka, po necelém roce pak ve funkci starosty vystřídala Pavla Koláře. Ten jako důvod odstoupení uvedl nezájem o spolupráci mezi ním a oběma tehdejšími místostarostkami. „Kandidovat určitě budu, a to v čele kandidátky Společně pro Kralice. Pokud budu zvolena, budu ráda pokračovat ve své dosavadní práci pro Kralice, kterou miluju,“ reagovala stručně Veronika Petrželová Bašná, již Večerník koncem uplynulého týdne zastihl na dovolené v Itálii.

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 27. června