Podle informací Večerníku se velká většina starostů, zejména ve větších obcích a městech Prostějovska, bude snažit mandát obhájit. Jedním z nich je také Milan Kiebel z Čech pod Kosířem. Ten je starostou od roku 2010, v zastupitelstvu však je už od roku 2002. I v blížících se volbách pak dnes devětapadesátiletý starosta bude chtít uspět. „Budu kandidovat, ještě to zkusím,“ říká s úsměvem dlouholetý starosta.

Rovnou také uvádí, s čím do voleb půjde. „Chtěli bychom dokončit multifunkční sortovní areál. A dále hlavně opravy chodníků a pozemních komunikací. I když bohužel nevíme, jak to v současné době bude vypadat s penězi,“ povzdechl si starosta. S tím, že hlavním programem budou právě tyto cíle. Nebudou však jediné. „Dalším je zasíťování dědiny. A také uložení posledních drátů nízkého napětí pod zem. No a pak – co život přinese a obyvatelé budou potřebovat,“ konstatoval Kiebel.

V posledních letech se Čechy pod Kosířem hodně proměnily. Centrum obce prošlo revitalizací, škola rekonstrukcí. Začalo se zde hodně stavět. „Chceme ale také udržovat a zvelebovat. A starat se o to, co se už v minulosti podařilo vybudovat,“ doplnil Milan Kiebel.