Komunální volby v Prostějově se blíží nezadržitelným tempem, do otevření volebních místností zbývá už jen 61 dní! V pátek 23. září a v sobotu 24. září budou mít Prostějované možnost svými hlasy určit, kdo povede naše město v dalším čtyřletém volebním období. A jak Večerník informuje právě na této straně, voliči už mají definitivně jasno, ze kterých politických subjektů bude možné si vybrat.

Oproti roku 2018 dochází na prostějovské politické scéně, tedy alespoň co se kandidujících stran a hnutí týká, k menším změnám. O důvěru voličů se budou ucházet dva nově vzniklé politické subjekty, navíc Piráti vystoupili z koalice hnutí Na rovinu! a budou kandidovat samostatně. Naopak senzačně zaniklo hnutí Změna pro Prostějov. Jestli její členové budou kandidovat za jiné subjekty, což bude jasné až tento týden, kdy dojde k oficiálnímu potvrzení a zveřejnění všech kandidátních listin.

Prostějované tedy v zářijových volbách budou mít na výběr z deseti kandidujících subjektů a bude záležet jen na jejich rozhodnutí, kterému z nich dají svoji důvěru.

 

Podrobnější zpravodajství čtěte v aktuáním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 25. července