Jak je známo, do komunálních voleb v Prostějově vstupuje celkem deset politických subjektů. Jejich kandidáti se už zítra dozvědí, pod jakými čísly budou usilovat o hlasy voličů. Proběhne totiž veřejné losování.

„V úterý 9. srpna ve 13.00 hodin začne v sále Kulturního klubu Duha ve Školní ulici slavnostní losování číselného pořadí, podle kterého jednotlivé politické strany či hnutí budou vystupovat v komunálních volbách v Prostějově,“ informovala Jana Gáborová, vedoucí oddělení vnějších vztahů prostějovského magistrátu.

Někteří lídři kandidujících stran by si přáli konkrétní čísla, dokonce i z pověrčivosti. „Mým šťastným číslem je osmička, proto bych si přál pro naše hnutí právě toto číslo,“ svěřil se Večerníku primátor Prostějova a lídr hnutí ANO 2011 František Jura. „Přiznám se, že pověrčivá jsem a z tohoto pohledu mám ráda šestku. Ovšem věřím, že nám bude vylosována jednička! A to proto, že číslo jedna bude v lidech evokovat skutečnost, že volby vyhrajeme,“ sdělila Večerníku velice sebevědomě Milada Sokolová, lídryně a kandidátka na primátorku za ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova.