Také v Malém Hradisku se pomalu připravují na volby. Na podzim letošního roku by se mělo rozhodnout, zda o další čtyři roky prodlouží setrvání v úřadu starosty Marian Fiedler. Otázkou ovšem je, zda bude vůbec mít protikandidáty.

Do voleb v roce 2018 se totiž přihlásila jediná kandidátka: ta jeho. V předešlých volbách ale bylo zájemců více. V roce 2014 šlo o dvě kandidátky a v letech dřívějších dokonce o tři. Marian Fiedler je nicméně v zastupitelstvu matadorem, sedí zde po dvacet let. Nyní padesátiletý starosta a dobrovolný hasič v jedné osobě oznámil, že bude znovu kandidovat.

„Pokračovat budu, respektive bych rád pokračoval. Ani naše kandidátka se příliš měnit nebude. Půjde o změnu u jednoho dvou lidí,“ konstatoval pro Večerník. Zatímco v kandidátce velké změny tedy nebudou, Malé Hradisko by podle něj mělo mít v plánu hned několik změn v podobě investic. „Pracovat se bude na novém územním plánu a vypracování různých požadavků do něj,“ prozradil například starosta. „Dále je z mého pohledu prioritou rekonstrukce obecního úřadu, vznik nebo rekonstrukce vodních ploch. A v neposlední řadě pokračování ve vzniku novostaveb rodinných domů,“ upřesnil.