Je logické, že ti, kteří jsou takříkajíc u válu, se chválí a snaží se prodat práci, kterou za poslední období udělali. A naopak ti, kteří jsou v buď v opozici, nebo se chystají  jako nováčci do politiky vstoupit, rádi kritizují vše, co se udělalo či neudělalo nebo pokazilo. A snaží se přesvědčit občany, že oni by to udělali lépe. Smutnou pravdou zůstává, že nadávat a kritizovat je snadnější než chválit.

Nemám ráda, když se hledají chyby za každou cenu. A to nejen proto, že v tuto chvíli patřím k té první skupině.

Komunální politici to opravdu nemají jednoduché, jsou lidem nejblíž a tak to schytávají za všechny politiky z první ruky. Současně ale musím říci, že to, co se u nás v Prostějově od revoluce podařilo pro veřejnost udělat, si zaslouží pochvalu. I když samozřejmě nikdy nic nebude ideální.

Jen když se rozhlédnu kolem sebe, vidím tady novou fasádu, tam novou školu, vybudovaný aquapark, v novotě koupaliště Vrahovice, opravené komunikace, chodníky, vysázené nové stromy, kytičky, kam až oko dohlédne, zjednodušený průjezd městem díky řadě kruhových objezdů. Máme Senior taxi, máme fungující MHD, máme městskou policii – vše ke všeobecné spokojenosti. Máme širokou nabídku kroužků pro děti, nabídku tolik potřebných sociálních služeb. ČSSD Prostějov k tomu výrazně přispěla.

Naše město udělalo veliký kus práce, patří k nejbezpečnějším vůbec. Vnímám, že valná většina spoluobčanů je zde spokojena. Podíl na tom mají nejen zastupitelé a vedení města, ale i organizace a společnosti neziskového sektoru, se kterými funguje spolupráce opravdu výborně.

Co víc bychom si mohli přát. Ano, je přirozené, že všichni bychom chtěli ještě něco víc – ten to, druhý zase ono, ale všechno má svůj čas. Jak se říká – postupně a podle možností. Vždy je co zlepšovat.

Udělalo se toho hodně, čeká nás ještě plno výzev.

O tom, v jakém složení je bude příští zastupitelstvo naplňovat, rozhodneme všichni v nejbližších dnech při letošních volbách 23. a 24. září.

Vy, kteří jste v Prostějově spokojeni, nezůstávejte doma, přijděte prosím vyjádřit svou spokojenost tím, že dáte svůj hlas.

Alena Rašková,

náměstkyně primátora za ČSSD