Sedm zastupitelů volili v Čechách pod Kosířem. A po volbách bylo jasné, že zde dojde ke změnám. Vlastně už před nimi. „Dva kandidáti už se rozhodli nekandidovat, a celkově máme v zastupitelstvu tři nové členy. Věřím, že každý jeden zastupitel bude pracovat pro obec a její obyvatele,“ uvedl pro Večerník starosta obce Milan Kiebel.

Ten je starostou tři funkční období. A nyní může přidat třetí. Lidovecká kandidátka, kterou vedl, opět zvítězila s téměř čtyřiceti procenty. Zatímco však před čtyřmi lety to stačilo na nadpoloviční většinu mandátů, nyní jsou z toho mandáty jen tři. Kandidátka tak bude potřebovat partnera. Divoké boje ale podle svých slov Milan Kiebel nečeká. „Na politiku jsme si v Čechách pod Kosířem nikdy nehráli. Víc tu jde o tvoření věcí a o lidi než o nějaké hádky,“ podotkl. V obci se tak nyní čeká na první jednání. „Neumím to zatím říct. Žádné jednání jsme zatím neměli. Připravujeme jej na přespříští týden,“ vysvětlil. Zajímavostí je, že se do zastupitelstva dostal i jeden z desítky zastupitelů-dvacátníků v okres, a sice osmadvacetiletý Antonín Melichar.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. října