Sokoli spolu s ANO 2011. Taková byla dosavadní spolupráce ve Smržicích. A může teoreticky pokračovat, uskupení totiž z devíti mandátů nově získala hned šest. A mají tak pohodlnou většinu. V obci přitom výrazně ztratila ODS, která v minulosti měla dlouhodobě starostovský post. Nyní to vypadá, že by spolupráce sokolské kandidátky a ANO mohla pokračovat.

„Jednání máme zatím domluvené jedno, první schůzku, a to s ANO. Nic domluveného zatím není,“ řekl dosavadní místostarosta a lídr sokolské kandidátky Jiří Peka. „Spolupráce fungovala. A obě strany i před volbami propagovaly to, že spolu dále budeme spolupracovat,“ dodal pro Večerník. Starosta Smržic Aleš Moskal pak byl ještě konkrétnější. „Jednáme se Sokoly. S nikým jiným nebudeme jednat,“ prozradil starosta obce. Na dotaz Večerníku rovněž uvedl některé z priorit, které by v případě domluvy rád spolu se Sokoly udělal. „Program máme na 90 procent totožný. Dělali jsme spolu čtyři roky, víme tedy, co chceme dělat. Hlavní priority a největší akce jsou dvě: rekonstrukce sokolovny a výstavba polyfunkčního domu,“ sdělil Aleš Moskal. Ve Smržicích bylo celkem pět kandidátek. Kromě lidovců nakonec každá získala alespoň jeden zastupitelský mandát.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. října