Lídryně ODS spolu s Nezávislými osobnostmi města Prostějova Milada Sokolová oproti minulému volebnímu období povýšila. Stane se první náměstkyní primátora. Zůstane jí resort kultury, ovšem nově jí přibyde starost o správu a údržbu majetku města a také cestovní ruch.

 

Také Sokolová vyjádřila spokojenost s tím, jak rychle a konstruktivně probíhala jednání o nové radniční koalici. „Nejsem sice člověk, který by na toto téma měl kompetentně odpovědět, protože jsem nebyla členem vyjednávacího týmu, ale jsem samozřejmě ráda, že nové vedení města je tak rychle složené a můžeme tak všichni opět co nejrychleji pracovat pro Prostějov,“ uvedla budoucí druhá nejvyšší osoba na radnici, které se Večerník zeptal, zda se těší na novou pozici na radnici. „Vážím si tohoto úspěchu, že jsem se stala první náměstkyní. Musím ale přiznat, že mě čeká spousta nových věcí z oboru správy a údržby majetku města. Kultura mi naštěstí zůstala a v ní se orientuji velice dobře, což jsem snad prokázala v minulém volebním období. A cestovní ruch je nyní moje parketa při práci v Olomouckém kraji. A funkce první náměstkyně? Myslím si, že nebude zas až tolik důležitá z toho důvodu, že pan primátor Jura na úřadě chybí jen velmi zřídka. Nebojím se tak, že by mi v tomto ohledu přibylo další práce ho zastupovat,“ řekla s úsměvem Milada Sokolová.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. října