Kateřina Singrová byla v pondělí 24. října jmenována novou starostkou obce Stražisko. Ve funkci tak nahradila dosavadní starostku Markétu Dvořákovou, která ve funkci působila jedno volební období.

 

Ve Stražisku se o přízeň voličů ucházely celkem čtyři kandidátky. Nejvyšší počet hlasů získala ta, v jejímž čele stanula Kateřina Singrová. Těsně za ní skončila kandidátka vedená dosavadní starostkou Markétou Dvořákovou, která ze všech uchazečů získala nejvyšší počet preferenčních hlasů. To však na obhajobu postu starostky nestačilo. „Výsledek hlasování ustavujícího zastupitelstva nikoho nepřekvapil, na koalici jsme byli domluveni již před volbami,“ okomentovala situaci nová starostka Kateřina Singrová, která získala druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů.

Dvě nejsilnější kandidátky mají v devítičlenném zastupitelstvu po třech mandátech, další dvě křesla získala KDU-ČSL. Právě její členy se rozhodli podpořit změnu ve vedení obce. Do zastupitelstva pak pronikl také jeden člen kandidátky „Spolu to zvládneme.“

Nastupující starostky se Večerník zeptal na aktuální priority Stražiska. „Určitě chceme pokračovat v rozjetých projektech, tím nejdůležitějším je nyní vybudování kanalizace, na niž máme již stavební povolení. Už jsme měli dokonce i přislíbeny dotace, kvůli odvolání jedné stavební firmy během výběrového řízení jsme však ´prošvihli´ termín. Z tohoto důvodu budeme muset o peníze žádat znovu, a to hned, jakmile to bude možné,“ nastínila nová starostka.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 31. října