S odbytím čtrnácté hodiny se volební místnosti po celé České republice opět otevřely a během dnešního a zítřejšího dne si občané zvolí novou hlavu státu. Už nyní je jasné, že i dvanáctým českým prezidentem bude muž. Zda se jim stane vítěz prvního kola Petr Pavel, nebo druhý v pořadí Andrej Babiš bude jasno v sobotu odpoledne.

Dnes mají voliči možnost přijít k urnám od 14.00 do 22.00 hodin. V sobotu se pak místnosti otevřou znovu od 8.00 do 14.00 hodin. Poté bude následovat sečtení hlasů. Výsledky by mohly být známy zhruba ve stejnou dobu jako v rámci prvního kola a mezi šestnáctou a sedmnáctou hodinou bychom se tak už měli dozvědět jméno nové hlavy státu.

Průzkumy před druhým kolem favorizovali Petra Pavla a stejně tak je tomu i u sázkových kanceláří. Prognózy a výsledky jsou však odlišná disciplína. O tom, kdo se stane novým prezidentem vás budeme informovat stejně jako o výsledcích v regionu i v jednotlivých obcích. Na speciální stranu k volbám se můžete těšit v pondělním vydání Prostějovského Večerníku.