Ve čtvrtek odpoledne se před muzeem na náměstí T. G. Masaryka uskutečnil předvolební mítink hnutí ANO 2011. Hlavními aktéry setkání s Prostějovany byli dva lídři kandidátní listiny v Olomouckém kraji Ladislav Okleštěk a Jaroslav Faltýnek. Oba pak se svými spolustraníky z komunální politiky rozdávali zájemcům knihu Andreje Babiše Sdílejte, než to zakážou.

Čtvrteční prosluněné odpoledne přilákalo ke stanu hnutí ANO 2011 desítky lidí a většina z nich dávala najevo, že právě tomuto favoritovi blížících se parlamentních voleb dá svůj hlas. „Netvrdím, že jsem přímo fanoušek Babiše nebo celého ANO. Ale když se podíváte na to, kdo všechno kandiduje do parlamentu, tak prostě ani jiný výběr nemáte. Těm slepeným koalicím nevěřím ani slovo a komunisty nebo sociální demokraty jsem nikdy nevolil,“ svěřil se Večerníku Milan Svoboda z Prostějova, který si mimo jiné přišel na prostějovské náměstí i pro knihu podepsanou autorem Andrejem Babišem.

Tu mu darovala „dvojka“ na kandidátce v Olomouckém kraji Jaroslav Faltýnek. „O knihu našeho předsedy je enormní zájem. Když tady v Prostějově byl před týdnem Andrej Babiš osobně, podepsal a rozdal jich na šest set,“ prozradil Faltýnek, který podobné kontaktní kampaně má rád. „V Prostějově je to naše poslední možnost představit kandidáty a debatovat s lidmi tohoto regionu. Já se bude ještě v příštích dnech snažit zastavit se v Olomouci, Přerově, Jeseníku a Šumperku. S výjimkou úterý, kdy proběhne mimořádné jednání Poslanecké sněmovny, na kterém budeme zmrazovat platy politiků. Čili sami sobě. Podobné kontaktní kampaně, jako je tato, mám moc rád a stejně tak náš předseda Babiš. Ten objel už celou republiku. Přímé setkání s lidmi je mnohem užitečnější než nějaké billboardy.“

Jeho kolega a lídr kandidátky ANO 2011 v Olomouckém kraji Ladislav Okleštěk se mezitím kochal hudební produkcí, kterou obstarala prostějovská kapela Plus. „Osobně považuji kontaktní kampaň za absolutní základ veškeré komunikace s lidmi, se kterými jsem vstoupil do politiky, tak ji sám preferuji. Do voleb zbývá posledních několik dní, ale já nervózní nejsem. Mám už toho v politice hodně za sebou, takže vím, co nás všechny čeká. Nyní si povídáme s lidmi o tématech, která je tíží, a o věcech, které by přednostně chtěli řešit. Dozvídáme se tady spoustu věcí, přání a názorů. O všech diskutujeme a zatím jsou to velice příjemná setkání,“ poznamenal Ladislav Okleštěk.

Tříhodinové setkání kandidátů hnutí ANO v Olomouckém kraji se vydařilo, čemuž napomohlo také ideální počasí.

 

 

 

Předvolební sevis VOLBY 2021 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 4. října, jako speciální příloha