za několik dnů proběhnou po celé České republice volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, které na další čtyři roky rozhodnou o dalším směřování a budoucnosti naší země. Situace na společenském fóru není nejjednodušší, čemuž zrovna dvakrát nepřispěla koronavirová pandemie. Názorový rozpor mezi lidmi trvale „vypomáhá“ udržovat svými kroky také prezident republiky Miloš Zeman. A tak není divu, že Česko zažilo už lepší časy, než prožívá momentálně teď. Dle mnohých jsou tak nastávající volby pro naši budoucnost těmi vůbec nejdůležitějšími ve svobodné době. To se ale říká vždycky. Dle mého názoru jsou ovšem stejně důležité jako ty předtím i ty potom. Jedině pravidelná obnova demokracie totiž zaručí svobodu slova a projevu.

Politik se totiž musí cítit pod tlakem. Jakmile tomu tak není, jeho sebereflexe se logicky postupem času ztrácí, neboť mysl se pak dostává mimo realitu. A není horšího vládce, který nezná starosti svých podřízených. Proto je dobře, že můžeme znovu ovlivnit budoucnost. Tedy alespoň částečně, jelikož povolební vyjednání nedopadnou většinou pro nikoho na sto procent...

V každém případě volby jsou za dveřmi, proto: vezměte svoji zodpovědnost do svých rukou!

Také letos jsme pro vás připravili speciální přílohu, která má tentokrát osm velkých stran. Na nich vám chceme dát poslední šanci správně si vybrat. Vedle přehlídky politických subjektů přinášíme plno důležitých informací z volebního servisu i užitečných rad.

Co říct závěrem? Po letní pauze jsme zde zpátky se speciálními přídavky, které budete opět nacházet jako součást tištěného vydání zdarma. Už v těchto dnech připravujeme fotbalový servis, ohlédnutí za létem a také něco pro fajnšmekry pěkného domova. Máte se tedy na co těšit.

Za všechny, co se na tomto díle podíleli,

přeji příjemné čtení

 

Předvolební sevis VOLBY 2021 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 4. října, jako speciální příloha