Parlamentní volby 2021 jsou za námi. A ani to nebolelo. Tedy jak koho... Podle výsledků je téměř jisté, že v České republice dojde k zásadní změně v politickém vedení země. Což určitě „bolí“ Andreje Babiše a jeho hnutí ANO 2011. V sobotu ukončené volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky byly nevídaně dramatické až do úplného konce sčítání hlasů, v němž dosud vládnoucí subjekt na poslední chvíli převálcovala koalice SPOLU.

Volby dopadly i částečným úspěchem pro prostějovský region, poslanecký mandát získali čtyři Prostějované, čímž se čistě matematicky o jedno křeslo ve sněmovně oproti končícímu volebnímu období posílí vliv. Mandát obhájili starousedlík Radim Fiala (SPD) i Ladislav Okleštěk, stejně jako Jaroslav Faltýnek (oba ANO 2011), kandidující po minulém intermezzu na Vysočině opět v Olomouckém kraji.

 

 

 

Podrobné zpravodajství z víkendových voleb, exkluzivní rozhovory a výsledky z pohledu regionu i kraje najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 11. října, jako speciální příloha