Témata, která se týkají poskytování služeb pro seniory, práce s dětmi a mládeží, azylového bydlení nebo pomoci rodinám v tíživé životní situaci, rezonovala zasedací místností městského úřadu v Lipníku nad Bečvou. Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí se tam setkal s největšími místními poskytovateli sociálních služeb.


„Jedná se o pokračování koncepčního plánování sociálních služeb, kdy se potkávám s poskytovateli služeb celého Olomouckého kraje. Jde o cenné informace přímo z terénu - mohu zjistit, kdo v dané lokalitě působí a jak potřebným pomáhá. Letos jsem začal v Lipníku nad Bečvou a budu postupovat do dalších lokalit našeho regionu,“ uvedl Ivo Slavotínek.
Setkání se zúčastnila Charita Hranice, která se v Lipníku nad Bečvou zaměřuje kromě domácí zdravotní péče, také na pečovatelskou službu, osobní asistenci a provozuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Fénix. Dále Sociální služby Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace města, která poskytuje pečovatelskou službu a poslední dva roky pod jejími křídly funguje i denní stacionář. U jednání byli přítomni také zástupci Azylového domu Lipník nad Bečvou, který provozuje společnost Elim Hranice. Ta mimo bydlení pro rodiny nebo jednotlivce v nouzi poskytuje i sociální rehabilitaci.
Místostarosta Lipníku Ondřej Vlček v závěru setkání vyzdvihl komunikaci sociálního odboru Krajského úřadu Olomouckého kraje v době pandemie a lockdownů. „Krajští úředníci se v dynamické době, kdy se všechno neustále měnilo, zachovali jako tahouni. Metodiky, které nám pravidelně nabízeli, všem poskytovatelům sociálních služeb velmi usnadnily práci. Za to moc děkujeme,“ doplnil místostarosta.