S neobvyklou situací se museli nedávno vypořádat v Olšanech u Prostějova. U tamní školy se totiž pohyboval člověk, který na sebe nechvalně strhl pozornost, nadávkami urážel místní děti. Incident se odehrál v pátek 21. ledna. A škola s reakcí neváhala.

„Hned jsme kontaktovali policii. Hovořili jsme s ní taky minulý čtvrtek. Od té doby se nic takového neopakovalo,“ řekl Večerníku ředitel školy Branislav Lariš. Policie pak jeho slova potvrdila. „Takové oznámení jsme přijali a zabýváme se ním. Zjišťujeme bližší okolnosti, na základě kterých určíme další postup,“ konstatoval krajský mluvčí policie Libor Hejtman. Zatím není jasné, jak by bylo vše v případě dopadení neznámého posuzováno.

Vodítkem je zatím jen popis člověka, který zveřejnila škola na svých internetových stránkách. Jednalo se o muže s kulhavou chůzí, oděného ve tmavém kabátu, tmavých kalhotách, na hlavě měl čepici přikrytou kapucí,“ konstatují webové stránky. „Nevíme, o koho se jedná. Máme jeho popis, ale děti, které se s tím člověkem setkaly, byly docela ve stresu, některé měly strach,“ říká ředitel Branislav Lariš, jenž rovněž vyslovil domněnku, že pravděpodobně nejde o nikoho místního. Incident pak skončil u slov. Ředitel je však raději obezřetný. „Žáky dotyčný napadal slovně. Pak odešel a byl konec. Nikdy předtím a zatím ani potom se něco takového nestalo. Hlavně nevíme, kdo to je, takže ani to, co se může stát,“ připomněl Lariš.