Další část rekonstrukce zimního stadionu v Prostějově byla nachystaná na loňský podzim. Po opravě toalet, šaten a přístavbě sportovního zázemí se měli dělníci pustit také do sedaček na tribunách. Hotovo mělo být v listopadu. Jenže nakonec je vše jinak.

Návštěvníci nejen hokejových zápasů mohou vidět, že se zatím na vzhledu i pohodlnosti sedátek nezměnilo nic. „Po demontáži sedaček v sektoru hostů bylo zjištěno značné poškození betonových stupňů, především v místech původně zabetonovaných držáků sedaček. Z tohoto důvodu je potřebné před instalací nových sedaček provést celkovou úpravu stupňů pod všemi sedačkami vytmelením, vybroušením a následně epoxidovým nátěrem,“ informoval Večerník Jiří Rozehnal (ANO), náměstek primátora.

K odložení oprav přispěl podle správce stadionu Ivo Horáka i jiný důvod. „Realizaci úpravy stupňů je možno provádět pouze v letním období, kdy není v provozu ledová plocha, to je od 15. dubna do 31. července,“ nastínil Ivo Horák zřejmě ten hlavní důvod odkladu výměny sedaček na prostějovském zimním stadionu.