Smůlu měl osmatřicetiletý poberta, který se zabydlel v rybářské chatce na břehu rybníka poblíž Nivy na Drahanské vrchovině. Oprávněně rozzlobeného o dvacet let staršího majitele boudy nezastrašil ani dvěma noži, ani pistolí. Policejní složky nebezpečného recidivistu stíhali předminulý pátek i za pomoci vrtulníku a psů! Scény jak z akčního filmu nakonec dopadly úspěchem.

Majitel dřevěné chatky si v pátek 4. února dopoledne všiml, že z komína vychází kouř. Šel tedy prověřit, co se děje. Nezvaného vagabunda přistihl právě ve chvíli, když tento přikládal do kamen. Muž na vetřelce křikl: „Co tady děláš?!“ Zaskočený lump však ze sebe nedokázal vypravit ani hlásek. Místo toho sáhl k opasku a na majitele chatky vytáhl lovecký nůž. To však staršího chlapíka nijak nevystrašilo. Jedním bleskurychlým pohybem vyrazil útočníkovi nůž z ruky. Ten se s tím však nesmířil, sáhl do kapsy blůzy a vytáhl další kudlu. A šel majiteli chaty doslova po krku! Ovšem nepochodil. Ani to totiž staršího z mužů nijak nevystrašilo. Jeden zkušený hmat a vetřelec byl i bez druhého nože.

Ovšem ani to ho nepřimělo, aby přestal útočit. Do třetice se sehnul k tašce a vytáhl pistoli! Ani teď mu majitel objektu nedal šanci a zbraň mu také vyrazil z ruky. Teprve tehdy vetřelci došlo, že nemá šanci a dal se na útěk směrem do lesa k obci Žďárná.

„Majitel chaty nás poté prostřednictvím linky 158 informoval o tom, co se stalo. Okamžitě začalo rozsáhlé pátrání po nebezpečném pachateli a to i ve spolupráci s policisty z jihomoravského kraje, do kterého byl zapojen psovod a policejní vrtulník,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policistům trvalo jen zhruba dvě a půl hodiny, než delikventa vypátrali a zadrželi. „Při vyšetřování vyšlo najevo, že jde o osmatřicetiletého muže a několikanásobného recidivistu,“ prozradila Zajícová. Nenapravitelný potížista skončil po provedených úkonech v policejní cele. „Následující den mu bylo sděleno obvinění z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Z naší strany byl vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který ale nebyl orgány činnými v trestním řízení akceptován a trestní stíhání muže je vedeno na svobodě,“ prozradila mluvčí krajských policistů s tím, že muži hrozí až deset let kriminálu.