K nešvarům v dopravě patří časté používání mobilního telefonu řidiči motorových vozidel. Nyní už ale víme, že hrátky s mobilem jsou nebezpečné i pro cyklisty. Mladík na kole v Držovicích při jízdě „odmítal“ příchozí hovor, přičemž z nepozornosti napálil zezadu do zaparkovaného auta. A „vysklil“ mu zadní okno!

 

„V neděli 13. února odpoledne jel jednadvacetiletý mladík na jízdním kole v obci Držovice po ulici Dr. Mičoly směrem k Prostějovu. Při jízdě chtěl odmítnout příchozí hovor na mobilním telefonu, to se mu ale bohužel nepodařilo a ztratil stabilitu,“ nastínila hlavní příčinu nehody Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Hrátky s mobilním telefonem tak přišly cyklistu draho. „Mladík narazil do zadní části auta a došlo k následnému rozbití zadního skla zaparkovaného vozidla. Hmotná škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun,“ prozradila mluvčí krajské policie s tím, že událost dopravní nehody je nadále v šetření. „Provedená dechová zkouška na alkohol i orientační test na návykové látky vykázaly negativní hodnoty.“

Celá kolize se navíc neobešla bez zranění. „Mladý muž byl z místa sanitkou převezen na ošetření do nemocnice,“ dodala Zajícová.