V nouzovém stavu není nouze ani o kuriózní případy. O jeden z nich se postarala mladá žena v Brně. Policisté z Dopravního inspektorátu města Brna stáli v civilním voze před přechodem a blikla jim zelená. Do cesty jim však vběhla žena, které na přechodu světelná signalizace ukazovala červenou. Rozhodli se ji upozornit pouze zatroubením. Jenže žena si nebrala servítky a ukázala na ně prostředníček.

A její výmluva byla vskutku originální. „Byla jsem reklamovat boty a neuznali mi to. Tak jsem byla naštvaná. Jsem úplně blbá, promiňte,“ řekla Brňanka policistům, kteří ji samozřejmě ihned po incidentu s jejím jednáním konfrontovali. Dá se říci, že policisté měli pochopení, jenže nemohli ji nechat jen tak v klidu odejít. „Chápu, ale když si zrovna jdete na červenou, a k tomu takhle zareagujete. Na semaforu stálo pět lidí a všichni čekali. Ohrozila jste právě projíždějící auta,“ upozornil ji jeden z dopravních policistů.

„Ženu zastavili a jako první jí vysvětlili, že přebíhat před auty, obzvlášť když vidí, že ostatní u přechodu stojí a čekají na zelenou, je opravdu hodně špatný nápad,“ uvedlo tiskové oddělení brněnské policie.

A pokuta za takovýto incident není právě nejnižší. Pokud pomineme urážku veřejného činitele, tak si žena pravděpodobně z místa odnesla pokutu až 2 000 korun za přestupek proti bezpečnosti dopravy.

Měla smůlu. Policisté byli tolerantní a nechali by ji jít. Její přecházení na červenou „pokutovali“ jen ťuknutím do klaksonu, nicméně vulgární gesto už právě projíždějící hlídka jen tak přejít nemohla.

Je nutné upozornit, že policisté mají v době nouzového stavu na starost daleko vážnější skutečnosti než vulgární a neposlušné chodce.